Simpel Denken Maakt het Leven Gemakkelijker.

Hoe wij het ook wenden of keren onze denkwijze zal een gebeurtenis niet veranderen, maar onze opvatting of reactie daarop kan ons humeur wel beïnvloeden.
Als iets al gebeurd is, dat betekent dat daar geen verandering meer in aan te brengen is, op welke manier wij het accepteren bepaald onze houding.
Dus wat is nu het verstandigste, het over de daken schreeuwen met veel kabaal en emoties van onbegrip en pijn of wetende dat het onszelf alleen maar gekker maakt als wij zo reageren.
Natuurlijk zullen er sommige belevenissen zijn waarbij we de controle kunnen verliezen over onszelf, maar de minder ergere dingen kunnen we met positiviteit accepteren.
We hoeven alleen maar met een positieve insteek te denken hoe we het gaan oplossen dat is veel belangrijker dan ontdaan of gefrustreerd te reageren dat is verloren tijd.
Het gebeurde heeft zich al laten plaatsvinden dus dat is niet meer te voorkomen of te omzeilen er moet nu alleen een zo goed mogelijke manier komen om het op te lossen.
Wanneer wij onszelf nog meer tekort willen doen moeten we kwaad, teleurgesteld of verdrietig gaan doen.
Begrijpelijk is dat we ontgoocheld zijn maar dat moeten we gelijk opvangen door het optimistisch te zien en niet onze gemoedsstemming daardoor in de war laten strooien.
Dit zijn normaal voorkomende dingen in het leven die waarschijnlijk een ieder zal meemaken op zijn levenspad, dus probeer daar gemakkelijk over te denken.
Een gepaste oplossing met een vreugdevolle houding is het beste voor onszelf door dit te erkennen en aanvaarden met een ontbinding van het probleem.
Waarna we weer met goede moed verder kunnen gaan met waar we mee bezig waren met een goed humeur en een ervaring rijker.
We hebben er weer van geleerd en kunnen trots met een glimlach terugdenken op het genen wat wij weer opgelost hebben zonder dat onze gemoedsgesteldheid van slag is.
Simpel denken over de dingen die we meemaken in het dagelijkse leven geeft onszelf een meer geruststellende houding doordat we beseffen dat voor bijna alles er een oplossing zal zijn.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen

Lees Meer Gedichten, Klik Hier…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 U kunt mijn APP hier Downloaden–>www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s