Alles is te Breken, maar Niet Alles is te Repareren.

Het is geven en nemen in het leven en om daar de juiste balans in te vinden is het beter om altijd royaler dan een ander te zijn wat goede gevoelens voor iedereen oplevert.
Hoeven wij onszelf nooit geen verwijten te maken en wanneer anderen dat doen hebben we een terecht en zelfverzekerd weerwoord met een glimlach.
Vredevolle ogenblikken zullen daarop misschien niet volgen maar de waarheid mag gezegd worden en is voor een ieder te begrijpen, ook als ze misschien eerst anders dachten en tot bezinning geroepen zijn door ons antwoord.
Laat onszelf nooit beïnvloeden door de negativiteit in de gedachten van een ander, positief in onze eigen schoenen blijven lopen is ten alle tijden het beste en een voordeel.
Laat ons oprechte en vreugdevolle humeur niet door anderen verpesten door impulsief en met agressie te antwoorden waardoor de communicatie kan omslaan in onvrede.
Dat zou misschien terecht maar onverstandig zijn en kan leiden tot ruzie en acties waarmee onze gemoederen geen vrede hebben.
In de omgang met anderen is het zo gemakkelijk om moeilijkheden te veroorzaken door een verkeerd gedrag maar om het daarna weer goed te maken geeft voor beiden zijden een twijfelende gedachten en lijkt zinloos te zijn.
Iets kapot maken kost meestal maar weinig moeite en is vaak eenvoudig, maar om enigszins wat nieuws te maken of om een gebroken of kapot iets weer te repareren is veel moeilijker.
Probeer voortdurend moeilijkheden te voorkomen, want dat zal alleen maar zorgen geven en tijdsverlies zijn met waarschijnlijk een onherstelbare implicatie van hoe het eerst was.
Iets kapotmaken in onze subsistentie op aarde is zo probleemloos om te doen, maar om alles te verbeteren of te laten zoals het was geeft meer voldoening en respect dan het te moeten herstellen.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen

Lees Meer Gedichten, Klik Hier…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 U kunt mijn APP hier Downloaden–>www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s