Alles van Waarde moet Hard worden Verdiend door Ons Zelf, in Plaats van Afhankelijk van Iemand Anders te Zijn

The post “Alles van Waarde moet Hard worden Verdiend door Ons Zelf, in Plaats van Afhankelijk van Iemand Anders te Zijn” appear on “Nederlands” by Jan Jansen

via Alles van Waarde moet Hard worden Verdiend door Ons Zelf, in Plaats van Afhankelijk van Iemand Anders te Zijn.

Alles van Waarde moet Hard worden Verdiend door Ons Zelf, in Plaats van Afhankelijk van Iemand Anders te Zijn

Respect van anderen en dingen bezitten wil iedereen en het liefst zoveel mogelijk, alleen sommigen willen het verkrijgen over de rug van anderen.
Het maakt niet uit hoe het word verkregen als hun maar de nieuwe eigenaar ervan worden zonder al teveel moeite.
Eer of trots hebben deze personen niet voor hunzelf, want de narigheid en pijn die hun veroorzaken blijft achter voor een ander die hun vertrouwde.
Berouw voor het verdriet en emoties die ze bij anderen aanrichten doet hun niets ze zijn emotieloos en geven niks om de consequenties van de nasleep ervan.
Wat er in zulke personen hun gedachten omgaat kan raadselachtig zijn, want zelfrespect of waardering voor anderen die hun vertrouwde “lappen ze aan hun laars”.
Ze zijn er zich niet van bewust dat de dingen die we verdienen door onze eigen handen, het meer te waarderen is dan te wachten tot een ander zijn lepel ons zal voeden.
Als wijzelf dingen presteren en iets kunnen volbrengen met een goed eindresultaat, dan zijn wij daar tevreden en trots op, maar dat soort volk is trots wanneer het gelukt is om ons te benadelen.
Het maakt hun niet uit hoeveel schade ze aanrichten bij en voor anderen, want dat is niet meer hun bezigheid, zij hebben hun slag al geslagen en zijn weltevreden.
Dat is hun levensstijl en opvatting over het leven en gewetenswroeging of meedogendheid of zelfverwijt hebben ze niet, het is een vergenoegdheid en overwinning voor hen.
Zij zijn altijd afhankelijk van een nieuw slachtoffer en kans dat ze worden vertrouwd om hun slag te slaan, maar dat blijft nooit levenslang goed gaan en het recht zal een keer zegevieren.
In plaats van afhankelijk te zijn van anderen, moeten we hard werken met voldoening en dat zal ons de waarde en trots geven in leven wat het verdient.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen
http://gedichten.easybranches.com/het-is-gemakkelijk-om-aan-ieders-behoefte-te-voldoen-maar-onmogelijk-te-voldoen-aan-hebzucht.html
Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s