Beste teamwork is Altijd met Elkaar en Niet Tegen Elkaar.

The post “Beste teamwork is Altijd met Elkaar en Niet Tegen Elkaar.” appear on “Nederlands” by Jan Jansen

via Beste teamwork is Altijd met Elkaar en Niet Tegen Elkaar..

Beste teamwork is Altijd met Elkaar en Niet Tegen Elkaar

Velen horen over teamwork en willen graag een teamlid zijn maar het blijkt in de praktijk dat ze niet goed weten hoe het in zijn werk gaat.
Ze hebben er veel over gehoord en dat er gepresteerd word, maar dat is hetzelfde als de kerkklok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt.
Maar dat scoren klinkt wel goed in de oren en is constant in hun gedachten, want aan de top komen is hun streven dus als er van rechts geen kansen zijn dan maar van links.
Veel geïnformeerd en geprobeerd om zich bij een team aan te sluiten kwamen ze er achter dat er veel eisen aan hun gesteld werden voor de bekwaamheid als een teamspeler.
Er niet bij stil gestaan dat iedereen in een teamverband ongeveer dezelfde capaciteiten moet hebben of datgeen moet kunnen opvullen wat er in het team te kort komt.
Zodat tezamen de prestaties verhoogt kunnen worden en iedereen daarmee gebaat is en blij is met de nieuwe aanwinst in het team.
Een goede sfeer en samenwerking met elkaar zijn de eerste vereisten, want iemand met veel kennis en ervaring die niet van plan is om te collaboreren zal geen succesvolle keuze zijn.
Een individuele kompaan die alleen maar uit is op zelfbelang en persoonlijke prestaties zal niet passen in een groep die gelijkwaardig erin willen slagen om iets te verwezenlijken.
Zo’n eenling kan het gehele team in de problemen brengen om zichzelf te verrijken terwijl iedereen aan elkaar denkt door gezamenlijk alles te bemachtigen en verdelen.
Iedereen kan daardoor gedemotiveerd raken en zal daardoor minder kunnen verrichten, omdat één persoon niet voldoet en niet waardig is om ergens aan deel te nemen.
Dit is een grote tegenwerking voor vele positieve en gemotiveerde teamleden die allemaal teleurgesteld zijn in de houding van een personage die een ander niets gunt.
Dit individu wilde zo anderen gebruiken voor eigenbelang met als resultaat dat iedereen in het team tegen de enkeling is.
En terecht, want Teamwork is toch met elkaar en niet tegen elkaar.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/beste-teamwork-is-altijd-met-elkaar-en-niet-tegen-elkaar.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s